MERCI ET AU REVOIR.

Tåget såg ut som franska flaggan, Paris förorter tuffade förbi utanför fönstret och snart var jag i ett grått men vackert Marais. Du sa att man kunde smita ut på taket genom en fönsterglugg på vårt hotell och jag tyckte att det var fantastiskt. Vi åt lunch på Au Petit Fer à Cheval som hade en fin tavla med en grön häst och vi firade min ankomst med Chablis. Vi fönsterspanade på konst, bläddrade i vackra böcker och du köpte underbara skor. Jag hade inget internet, men det gjorde ingenting. Vi åt middag i fredagssorlet på Chez Janou, alla pratade som Hercule Poirot och någon ritade hjärtan på vårt kvitto. Vi drack öl på La Perle, svor lite på franska och tappade bort oss på en lång gata. Vi hade solglasögon fast det var mulet och åt nybakat bröd till frukost. Du sa att jag inte fick jämföra franskt kaffe med italienskt, jag sa att jag inte gjorde det och ville ha en kaffe till. Vi var på Paris äldsta marknad, undrade var alla människor var och fick brottom till vår middagsbokning. Vi promenerade längs den vänstra stranden och drack Bellini på La Sociètè i Saint Germain. Vi åt räkor och pratade om sånt som är viktigt en stund. Vi hängde i baren på Le Pompon och dansade vidare till Le Baron. När solen gick upp åt vi pommes frites med ketchup. Jag såg Louvren och Eiffeltornet i dimman, blev kär i ett par Margielaskor som var för små och åt min första macaron på Ladurèe. Den gröna var godast, den rosa smakade som ett moln och vi kände oss som tanter. Vi åt en sen middag i en stor matsal med schackrutigt golv på Le China. Jag tänkte att det är fint att ha någon som alltid vill dela efterätt med mig. Någon som tycker likadant och lär mig beställa Gin&Tonic på franska. På söndagen sa vi Merci et au revoir och lämnade hotellet med fönstergluggen mot taket. Tiden gick för fort, våra väskor var för tunga och jag fick en kaka som smakade citron på flyget tillbaka till Florens. Jag var trött men lycklig och somnade tungt med kinden mot en främlings axel.