KVITTO FRÅN VERKLIGHETEN.

Det var här om veckan när jag slank in på systembolaget, precis innan de stängde. Valde ett italienskt vin med vacker etikett och ställde mig i kön till den enda kassan som var öppen. Det regnade på Folkungagatan och jag kom att tänka på en dag för länge sen, eller så.  Hoppas det är en fin dröm du drömmer, sa plötsligt killen bakom kassan under sin nyodlade mustasch. Bakom mig hade kön blivit längre, och jag hade tydligen handlat färdigt utan att märka det. Om du vill kan du ta det här, fortsatte mustaschkillen och räckte fram sin hand. Det är ett kvitto, ett kvitto från verkligheten, sa han och log.

Kvittot ligger fortfarande i fickan. Plockar fram det ibland och tänker att det är en rätt så märklig värld. Märklig men bra.

(Isbjörnen på bilden finns i verkligheten, hon viftar på svansen några hundra mil bort.)