Monthly Archives: november 2012

ATTACHED.

Får sms till sjukstugan, med bifogade minnen.

1. R och jag glömmer bort att vi har bråttom, varje dag i solen vid floden.

2. Vi ska åt samma håll och väljer varannan låt.

HEMLIGHETSSKOGEN.

På helgerna åker vi till hemlighetsskogen. I lördags ville alla bada. Besvikelsen när jag säger att det är för kallt för tassarna. Alldeles för kallt.

PÅ LÅTSAS.

Valde Saffransrisottoreceptet och låtsades att jag skulle laga det till middag. Kändes liksom rätt. Behöver du saffran också, undrade killen i kassan. Nä, det har jag hemma, svarade jag ljugit.

Verklighetens middag: te, macka och hostmedicin.

GRAPEFRUIT.

Amen typiskt. Feber, tagghals och borttappad röst = grapefrukt och ett torn av näsdukar.

Har i alla fall fått en fin present, från Köpenhamn. Tänker att här kan jag skriva sånt som är bra. Och så läser jag det här, och inser att det gör det. Värmer ända in i november alltså.

DEN TJUGONDE NOVEMBER.

Tisdagen den 20 november. Och rosa skimmer i mitt hår? Tänker att helgen var väldigt helgig, födelsedagig och fin. Köper middag på vägen hem och tycker om att det sticker upp en purjolök ur papperskassen. För då är det ju liksom en riktig matkasse, det har morfar sagt. Nästa helg ska bli helgig fast på ett annat sätt. Det har jag sagt.

KVITTO FRÅN VERKLIGHETEN.

Det var här om veckan när jag slank in på systembolaget, precis innan de stängde. Valde ett italienskt vin med vacker etikett och ställde mig i kön till den enda kassan som var öppen. Det regnade på Folkungagatan och jag kom att tänka på en dag för länge sen, eller så.  Hoppas det är en fin dröm du drömmer, sa plötsligt killen bakom kassan under sin nyodlade mustasch. Bakom mig hade kön blivit längre, och jag hade tydligen handlat färdigt utan att märka det. Om du vill kan du ta det här, fortsatte mustaschkillen och räckte fram sin hand. Det är ett kvitto, ett kvitto från verkligheten, sa han och log.

Kvittot ligger fortfarande i fickan. Plockar fram det ibland och tänker att det är en rätt så märklig värld. Märklig men bra.

(Isbjörnen på bilden finns i verkligheten, hon viftar på svansen några hundra mil bort.)

PAPPA.

Han kör snabba bilar och har silvermelerat skägg. Han kan göra allt, med ena handen i fickan och en Bellmancigarill i mungipan. Han är den smartaste, och envisaste, jag vet och han är min pappa.

Idag är det din dag och du ska få en puss, och en pappapresent.

YOU ARE MY NEW ADDICTION.

Fredag. Strunta i att städa och drick en himla massa vin. Det tänker jag göra.

TROTTOARER SOM JAG KAN.

Hittade en bild. Det står att den är tagen för ett år sen. Jag vet vart vi var på väg och jag vet precis hur det kändes. Det gör mig glad.

BRIGHT NOVEMBER.

En ljus morgon.

LUTHER OCH JAG.

Förresten så gillar vi hösten, min svarta grizzlylabrador och jag.

NOVEMBER 5TH.

Ny dag och så.