Monthly Archives: september 2012

iPHONENESS.

1. Sista kvällssol. 2. Hundpuss 3. Loppisfynd (ingen hittar som a). 4. Födelsedag. 5. Post födelsedag.

VÄRT.

Onsdag i svartvitt. Tack för igår!

WHEN YOU SMILE (AND THINGS LIKE THAT).

Skratt, som liksom inte syns.

Stege, som är fin och bra.

Cowboyskärp, som är väldigt tjuvat.

Påtår, i udda kopp som svalnar lite för fort.

180912.

Tar en ny väg till jobbet, längs med vatten och över broar. Gillar att titta på alla som cyklar i fina skor. Tar samma väg hem, såklart, och fast jag är så himlahimla trött så tänker jag att jag vill köpa nya skor och dricka mittiveckanöl på rutiga golv, mycket hellre än att åka hem. Bra grej.

FEST.

En alldeles rosa inbjudan till en alldeles oväntad lördagsfest.

CURE.

Tur för mig som har Öhrnbröder som kommer och tar hand om mig när jag fortfarande är sjuk och inte orkar gå så långt. Medicin i form av tapas och ett välfyllt glas Rioja vid ett bord med spetsduk, i kvällssolen precis runt hörnet. Klart man mår bättre av sånt. Nybäddad säng, sova tills man vaknar, hundkompisar, badberg och söndagmiddag är också ganska effektivt. Imorgon tänkte jag vara frisk.

LÖRDAGEN DEN FEMTONDE SEPTEMBER.

Det där med att vakna utan fredagsnatten intrasslad i håret, ovanligt bra grej. Gick ut för att köpa frukostbröd och hamnade i en väldigt morgonpigg marknad. Plockade åt mig en bukett vita blommor som farbrorn lindade in i naturfärgat papper. Han önskade en trevlig lördag, jag stod kvar och småpratade med damen bredvid och tyckte att det kändes lite som i Italien.

FEBERDRÖMMAR.

Det regnar på Kocksgatan och jag är nedbäddad med sorts halsontfeberattack. Beväpnar mig och går till motattack. Ingefäran ser förresten ut som en snäll liten sköldpadda, bara en sån sak.

Glad fredag!

BELLA FIRENZE.

En kallfront är på väg och du har åkt tillbaka. Tittar på flygbiljetter och tänker att det är okej, för snart sitter vi ju där på trottoaren och dricker vin.

KÄRLEKEN OCH LÖRDAGEN DEN ÅTTONDE SEPTEMBER

Den där lördagen när ni skulle gifta er kom. Med hög luft och solsken. Vi knöt flugor och tog på oss klänningar, övade på vad vi skulle säga till er och drack en pirrig öl på torget flera timmar innan vigseln. Ni var finare än någonsin. Gåshud, hjärtknip och älskade vänner i höga knutar och kornblå chiffong. Vi åkte båt, skålade och hoppade i land på andra sidan. Natten var lång, jag dansade barfota och tänkte att det här är så fint och rätt och fantastiskt jäkla bra.

Tack för att vi fick vara med. Bens 4 ever.

STUDIO.

Gillar de där små paraplyerna som man använder vid plåtningar, utan att veta riktigt varför.

120903.

Godmorgon kära ni. Måndag och vi klarar det tillsammans. Tänk förresten om man alltid hade fyra nytvättade herrskjortor i vitaste bomull som hängde och väntade i hallen.

Det ska jag ha när jag blir stor.

Bild:?