Monthly Archives: augusti 2012

FRIDAY 31ST.

Vi regnar bort och gör lite tidning.

CES’T LA MODE.

Vissa onsdagar är ju såklart bättre än andra. Till exempel såna där onsdagar när Mes Dames har visning på Berns, med kläder som får en att vilja leva sitt liv bland hemliga beundrare och vinglas i kristall, i höga klackar på en fransk balkong. Till exempel såna där onsdagar när man dricker champagne bland stolta föräldrar och fina barndomsvänner på Lydmars terass utan att frysa. Såna där onsdagar i slutet av augusti som fortsätter med pommes frites och bea i silverskål kring ett långbord med rutig duk på Mäster Anders.

Grattis Lisa och Eleonor. Herregud vad duktiga ni är.

TACK FÖR KAFFET.

Hej servis, jag ska ta hand om dig. Vi kan börja med att bjuda såna som är snälla på kaffe och lite så.

ETT ÅR UTAN SOMMAR.

Börjar förstå att det här kanske är året då sommaren aldrig riktigt kom. Men tänker att det kanske också är året med världens längsta sensommarhöst. Och det kan ju vara bästabästa. Sitter på uteserveringar med en extra tröja, får besök, bjuder på kantareller, blir bjuden på hummer och går på nya gator. Det blir en bra såndär sensommarhöst, jag bara vet det.

NÄR DU ÄR HÄR.

Vägen längs Folkungagatna till Medborgarplatsen är roligare när du går bredvid, för då undrar du till exempel om jag vill ha falafel på ena sidan av din kebab. Frukostarna är längre när du är här, för vi är två som delar på en morgontidning och läser så långsamt att kaffet hinner svalna. Hundarna är gladare när du är här, för du slutar liksom inte klia dem bakom öronen förrän de har somnat. Skorna är blankare när du är här, för du tycker att jag ska slänga mina trasiga tygskor.

Det är söndag och vi har sagt hejdå på Arlanda.

PÅ JOBBET.

Hämtar grejer, fotar i skärgården och jobbar i skuggan av ett segel.

FOLLOW ME.

Man skulle kunna tycka att det är lite glest här och jag skulle kunna säga att jag förstår att man kan tycka det, men att det liksom bara blir så ibland. Om man vill kan man ju följa mig på instagram, in the meantime. Jag heter la_josephine. Såklart.

Måndagskärlek.

SISTA SEMESTERDAGEN.

Sista riktiga semesterdagen innan regnonsdagen kom. Imorgon börjar jag jobba.

Vi åt långfrukost på Urban Deli (och låtsades att det var en hotellfrukost i en spännande stad), drack öl i solen på Mosebacke, dividerade om väderstreck och räknade fartyg som drog förbi. Framåt eftermiddagen slängde vi ryggorna över axeln och köpte strömming med potatismos och pressgurka som vi åt där nere vid kajen.

Tror det värmer ända in i november.

FLYTTFÅGEL.

Har jag förresten berättat för er att jag har flyttat till Södermalm? Ställer skorna innanför en ny dörr och har en ny portkod i huvudet. Mina nya nycklar bor tillsvidare på ett armband. Ganska fint ju.

FURILLEN.

Iskall cola i stort vinglas, sval kalksten och hav. Jag vill alltid spendera dagen efter på den där ön utanför Gotlands nordöstra kust.

VACKAT KAN VARE SÅNT SOM KALLES FÄULT NÅN ANNANSTANS.

I fredags packade vi med oss dagens tidning, köpte kaffe och åkte på roadtrip. För vi skulle åka Gotlandsfärja över havet.

Och bo på Slitebaden, precis vid den lilla hamnen.

På kvällen var vi på grillfest vid havet.

Och så drack vi öl på den lokala pizzerian. Såklart.

På lördagen vaknade vi på en solig bakgård.

Och hade frukostfest.

Sen gjorde vi oss fina. För vi skulle på en annan fest. En kärleksfest.

Lisa hjärta Peter.

Vi skålade med prosecco i parken.

Innan vi blev hämtade med en segelbåt i hamnen.

Som släppte oss på en brygga vid ett gammalt stenbrott. Där gifte sig Peter och Lisa.

Så firade vi den där kärleken i ett magiskt tält. Hela natten så mycket vi bara kunde. Herregud vad fint det var!


FLÄDER OCH RABARBER.

Det är extra mycket sommar på Rosendal med ekologisk fläderdricka och fleratimmarslunch. I bageriet kan du köpa med dig rabarbersaft i vacker glasflaska – det gjorde vi.