Monthly Archives: juli 2012

ÄR DET INTE VERKLIGHET SÅ DRÖMMER JAG.

Vi gör sommarstockholm tillsammans och skrattar så att det gör lite ont i magen.

DEN TJUGOSJUNDE JULI.

Idag är en väldigt bra dag.

(Och en helt annan dag lovar jag att ge er receptet på världens bästa kantarelltoast.)

FJÄRILAR OCH SOMMARKNÄN.

En stentrapp på Ålstenstorget med uppskrapade, omplåstrade sommarknän. Där har tiden stått still. Imorgon är du här. Fjärilar och längt. Då ska vi ta omvägar hem och skratta åt sånt som kanske inte ens är kul. Till exempel.

BOYS AND DREAMS. AND BOYS WITH DREAMS.

Efterlängtad kompismiddag med solbrända skärgårdsnäsor, nya skor, tapas och cava på Boquerian. Moulen, löjromstoasten och gulbetorna med getost, en dröm. Svängde förbi humlan, drack öl och snackade om ingenting i timmar. Andlighet och evolution. Pojkarna och drömmarna.

Igen, igen!

STOCKHOLMSNATT.

En natt som blev sommarsen och en morgon som blev lika tidig som solen. Men det kan vi prata om en annan gång.

N°8 2012.

Ni glömmer väl inte att spana in nyaste Plaza Interiör. Omslaget är fotat under mina föräldrars äppelträd, Kommer ni ihåg?

RÄVBARNEN OCH HAVET.

Skärgård i en telefon.

Har varit semesterfirare på havet med öhrnmamman, öhrnpappan och de där små rävbarnen. Mest bara laddat batterierna i en urtvättad skjorta. Nyfiskad lax, guldgula färskpotatisar, bubbligt vin, nybakat från Sandhamns bageri, öppet hav, klippor, medvind, motvind och en himla massa kärlek.

Är tillbaka i stan med ett bränt snöre av tjära, som doftar hav och eld, runt handen. Det här kan du ha som armband sa pappa, och log.

FRÄKNAR OCH MAKRILL.

Igår åt jag vilda jordgubbar från trädgården och tittade på fransk film med vidöppna fönster. Och åtta tassar vid kudden. Idag tar jag båten från Strömkajen ut till skärgården.Tänkte bada i havet, äta makrill i tomatsås och skaffa en fräken eller två. Det sägs nämligen att vädret är vackert där ute vid havsbandet.

Tar med mig färskt bröd. Och en regnjacka.

SÅHÄR ÅRS.

1. Kvälssol 2. Semesterfika 3.Paraplydans 4. Födelsedag 5. Nyskördat.

ENCHANTÉ.

Vi hade det himla bra där på slottet utanför Paris. Vackra golv, tunga dörrar, kristallglas, industriromantik och champagne hos den gröna hästen i Marais.

Från sommarregn på franska, till sommarregn på svenska. Tågresor och flygturer. Nu är jag här, är ni? Sitter vid Mälaren och räknar dagarna tills du kommer hem. Då ska vi ha semester, du och jag.

SALUT.

Hej tidiga, tidiga morgon. När du läser är jag nog redan i Paris och letar efter ett torn, i basker och randigt förstås. Nästa gång vi hörs berättar jag säkert om fransmän som är franska och vinglas som är små. Eller om något helt annat.

Bisous.

LUNDI À PARIS.

Lat söndag med leopardben och strosande i folktomma butiker. Vet ni en sak? Imorgon åker jag till Paris på jobbresa.

Måndag i Paris, liksom.