Monthly Archives: juni 2012

APERITIVO PÅ ITALIENSKA, EFTERRÄTT PÅ FRANSKA.

Veckan försvann bland tidningsfix, sommarfiranden och avskedsfester. Igår kramade vi alldeles extra mycket på tre fina som ska testa vingarna på annat håll ett tag. Aperitivo i den lilla trädgården på Terrenos vinotek, efterrätt och bubbel på en picnicfilt med citronmaräng, lakrits och hallonchoklad från Petite France, specialdesignad femkamp och efterfest bland ljuslyktorna och de udda stolarna där uppe på fjärde våningen. Idag andas jag mest ut, i en fåtölj vid vattnet, och så tänker jag att det nog blir lite tomt på måndag. På måndag och alla andra dagar.

JUNI 26.

Tisdag, tisdagsgöra och en svart bok med hemliga uppdrag.

På vägen hem ringde jag dig. Du var på bio och viskade när du svarade. Jag viskade tillbaka, precis som man gör. (Visk från ett lejongult säte i italienskt biomörker till ett bilsäte bakom regnig vindruta, vid ett rödljus på långholmen.)

SÅNGERNA FRÅN BJÖRKÖ BRYGGA.

Jordgubbar är godast om man sitter i gräset och ens vänner är som finast på en solvarm brygga. Så himla bra att det finns en dag som bara är till för att dricka öl som håller sig kall i en balja vid bryggan, äta paj som någon har bakat med kärlek, bränna sig lite på näsan, dansa barfota, ringa till italien, skratta sig trött, få myggbett och kramas. Det är bäst.

Bäst.

800.

Skriver mitt åttahundrade inlägg, packar landetväskan och önskar er världens bästa midsommar.

N°7 2012.

Nu hörrni, är nummer 7 ute i butikerna!

BE KIND.

Det stod tänk i det där fönstret och jag tänkte att jag undrade vad jag tänkte på då. Tänkte nog på dig och undrade om du tänkte på mig.

Snäll måndag. Snäll och lite rosa.

ARTONDE JUNI.

Duggregn, förlorad fotboll och söndagsfika.

ITALIEN PÅ BURK.

Små gula plommontomater från Italien och Sanpellegrino med röd apelsin. God helg!

HEMGJORDA MUFFINS OCH LACKADE SKOR.

Det regnade när jag landade i Stockholm. Bilen doftade läder, jag räknade regndroppar på vindrutan, vi lyssnade på p3 och jag fick välja var vi skulle äta lunch.

Om det skulle kännas lite gråmulet där man är kan man till exempel baka dinkelmuffins med spenat. Det gjorde vi på min kommahemtisdag.

Man kan också köpa nya skor som himlen och träden kan spegla sig i. Det gjorde jag igår.

Då kan man nämligen ha på sig dem när man köper plantor som man ska odla i ett växthus av glas.

Och när man ska hälsa på en sotig valp med stora tassar (som heter Kerstin och bor i huset intill).

LÅNGA NÄTTER.

Ljummen luft, kall prosecco, vimliga trottoarer, fotboll på storbild och ostiga nachos.

Verkligheten är långt borta i staden med nätter som inte vill ta slut.

HÄSTAR SOM JOBBAR OCH HUNDAR SOM LER.

När vi inte är vid poolen räknar vi Cinque centos, klappar polishästar, springer på loppis och äter så mycket vongole som det bara går.

ÅKA TILL LANDET PÅ ITALIENSKA.

På lördagen åkte vi till poolen. Spelade badminton, köpte glass, slumrade i solen och åt långlunch på vårt vanliga ställe på den tysta bakgården. Det kändes som att åka till landet när man var liten. Liksom tryggt och bekant.