Monthly Archives: maj 2012

N°6 2012.

Men jag har ju helt glömt att ropa hej och liksom tipsa er om att Plaza Interiör nummer 6 finns i butik sedan en vecka tillbaka. Fint nummer.

ONSDAGEN DEN TRETTIONDE MAJ.

Onsdag och vi har plåtat sommarkalas i trädgården. Stolarna som gärna hade fått stanna bor egentligen här, och sommarflickan på bilden heter Anna.

MORNIN’.

Godmorgon från Kaffeverket.

GLASS SOM ÄR ROSA OCH ORD SOM ÄR SNÄLLA.

Om man är arg för något ska man äta toast skagen och dricka rosévin med någon man inte är arg på.

Rymma till en sommarskog.

Äta glass som är ljusrosa.

Gå på födelsedagskalas.

Titta på äppelblommor.

Kramas.

Eller komma på snälla ord (som till exempel vän eller säl) med bokstavskoppar.

Att boka en flygbiljett till Florens funkar förresten också ganska bra.

LATELY.

Det där med att Stockholm har blivit grönt och att livet flyttat till bänkar under blommande körsbärsträd, soliga trappsteg och parkerna i stan. Det där med att man har tid att stanna kvar. Det var bara det.

TOO BAD SHE’S BAD.

Jobbevent och jag leker fotograf. Min kollega sa att jag såg ut som en paparazzifotograf från 60-talet. En sån som jagar Sophia Loren på smala bakgator, eller så. Jag tyckte det var roligt.

YOU ARE THE SKY.

Ett kärt Stockholm, en fredag och ett tak. Och hemligheter i soluppgång. Det blir en fin sommar.

LET GO, LET’S GO UNDER THE BRIDGES. ECHO ECHOES EVEN IF WE WHISPER.

Halva veckor och helg mitt i veckan gör den där vardagen lite suddig. Fint och förvirrande. Förra helgen var det invigning på Trädgården. Det regnade men det gjorde inte så mycket för det kändes ändå lite som sommar där under bron.

STILL IN LOVE.

Lite försummat och bortglömt här, jag vet. Flåt. Livet i förändring och så. Skickar kärlek på en ledig torsdag och ett sista knippe bilder från den där helgen som kändes som bubblorna i prosecco. Och en varm kram.

Tänker att vi ska försöka komma ikapp nu, ok?

CHESTNUT FOREST & CHIANTI CLASSICO.

Det var lördag för en vecka sen och vi var där. Mammorna och papporna och vi. Sommarregnet drog förbi över vinodlingarna och det doftade så som jorden och skogen gör om sommaren. Vi kröp in i en vinkällare, smakade och lärde oss om ett fantastiskt hantverk. Inte så konstigt att man blir kär av att dricka vin, tänkte jag medan jag lyssnade på vilket kärleksfullt arbete som ligger bakom varenda litet glas. Vi åt och vi drack sådär alldeles overkligt gott, satt nära och insåg att livet ska vara just precis såhär.

Om du är nyfiken på Terrenos vingård ska du kika in här. Familjen har även plockat hem en liten bit Toscana till Stockholm, Terrenos Vinotek Scheelegatan 12.

I DREAM IN MANY COLORS.

Den där pallen utanför butiken med fina gamla glas och udda bågar på andra sidan bron, den gör mig glad.

MINTGRÖNA VESPOR OCH STADEN SOM ÄR VÅR.

Hundra år senare regnar det bilder från den andra staden. Någon stans mellan flygplansmat, pinkoder och mailboxar hände livet och jag hade liksom inte särskilt bråttom. Med lite tur och mycket kärlek hände livet på italienska, i en stad där vesporna är mintgröna och lastbilarna citrongula. Där inga hus är fula och kaffet smakar precis som det ska. A ni vet. Bästa vänner, bonusföräldrar och saknade hjältar. Har ungefär femhundrafemtioåtta bilder till, men först ska jag sova och drömma om saker som är bra. Härom natten drömde jag att vi var på simsafari (?) i havet, du och jag. Sköldpaddorna hade skal av mönstrat italienskt kakel, svanarna hängde med flamingos och grizzlybjörnarna simmade på rygg. Typiskt bra dröm.

Ps. Fjärde bilden nerifrån, min pappa.