Monthly Archives: februari 2012

THE SECRET LIES IN GETTING LOST.

vakna.

PERSILJA, CITRON OCH EN SKVÄTT VIN.

Ikväll ska jag förresten laga grönsakssoppa. Med massor av persilja, lite citron och en skvätt vin.

STA ARRIVANDO.

Det är så himla bra att R har sin skola alldeles nära mig. Då kan vi ha förmiddagskonferenser och beställa en till kaffe när den första har tagit slut och så.

LET’S DO IT. LET’S FALL IN LOVE.

I söndags hängde vi i solen och läste tidningar. Isbjörnen i centrum, alltid.

RAINBOW ROAD.

Dagen därpå snörade vi på oss racingskorna och åkte på roadtrip till Montecatini. Vi skulle fira G’s födelsedag med jättesnabba Go Karts och grillade skaldjur bland palmer och regnbågsparaplyn. Min hjälm var för stor och vi krockade några gånger när du försökte köra om, som Mario Kart fast på riktigt. Vi satt kvar alldeles extra länge på restaurangen med den upplysta trädgården. Pratade om krig och politik. Men mest om favoritfilmer och mat och sommar. När vi åkte hem höll jag andan genom tunneln på motorvägen och önskade hemliga saker. Det måste man.

BLAME IT ON FRIDAY AND APEROL SPRITZ.

Det blev fredagkväll med svenskt besök kring middagsbordet på Buca Lapi – Florens äldsta restaurang. Det kändes tryggt att sitta bland de gamla tidningsurklippen, se hur Caroline strålade och att prata om den nya prinsessan med det märkliga namnet. Vi kunde ha kavaj utan att frysa, drack drinkar som tog slut för fort och glömde bort tiden i en bekant källare med bekanta ansikten. På lördagen vinkade vi av alla flickor, sa att de skulle flyga försiktigt och att vi nog skulle ses snart igen.

HERE COMES THE SUN.

Smygstartade helgen där i solen, med frukostkaffe och färskpressad juice ur Pepsimugg. Inga konstigheter. Lämnade små hälsningar med berättelser om den italienska våren i de röda postlådorna och skyndade vidare för fredagslunch med mjukt sällskap i en soffa på Borgo San Jacopo.

Våren viker mina knän och fredagskvällen lovar inget annat än finheter.

SLEEPY HEADS AND FRIDAY SOULS.

Firade torsdagskväll med champagne och pizza hos G&J. Idag är det fredag med sverigebesök och rykten om 18 plusgrader. Resten känns överflödigt. Puss.


HÄR KOMMER LYCKAN FÖR HUNDAR SOM OSS.

Går på samma gator, korsar samma torg, hänger på samma bakgård och tänker på nya saker.

THE WHATEVER THE WEATHER ISSUE.

Kär i tidningar.

VÅR FÖR HJÄRTER DAM.

Köper sånt jag vill äta på en onsdag och nynnar sakta hemåt längs floden. Turisterna äter smörgåsar i solen och håller varandra i handen. För våren är ny.

BOOKS & VOGUES.

Tog på mig mina fladdrigaste byxor och gick på Johns invigning. Fnissade bland böcker och drack för många glas vin. Avslutade kvällen med berättelser om Venedig och ljuvlig spaghetti kring ett högljutt långbord. Tack ska ni ha, mina duktiga entreprenörer.

B&M BOOKS AND FINE ART, Borgognissanti 4/r