Daily Archives: 4 januari, 2012

2011 – ON THE ROAD.

I Januari åkte jag på utflykt till ett kallt, grått och alldeles fantastiskt Paris. Jag och min Korp. Det är så fint att ha någon som alltid vill dela efterrätt med mig, någon som tycker likadant och lär mig beställa Gin&Tonic på franska.

I maj fick jag äntligen åka till den där ön. Solen var på väg ner när vi körde på färjan. Vi drack en öl och satt på däck tills vinden blev kall någonstans där ute på Medelhavet. När vi kom fram till Elba var det mörkt. Krokiga vägar upp och krokiga vägar ner för att komma till den lilla restaurangen mitt på stranden, 10 små steg från där havet mötte land. Strandkanten var svagt upplyst och vi beställde öns bästa fisk. Jag var barfota hela natten och tänkte att allt smakar bättre på Elba, allt liksom doftar starkare vid havet.

Så ofta vi kunde spenderade vi helgerna på  G’s resort i Chianti – Mimosas till frukost, golfbilsrace och nätter med rödvin i väntan på stormen som aldrig riktigt kom.

Om jag och John liksom tröttnade på stan åkte vi till Poggio för att jobba, plocka citroner och ”dricka riktig Bellini och ingen jävla skit”. Där fick jag vårens första fräknar och där tände vi årets första vinterbrasa.

När jag kom tillbaka från sommarsverige följde jag med dig till Milano. Vi hängde i en solig stad, åt hallon, klappade mjuka små hästmular och drack jättemycket vin.

I slutet av oktober var det fortfarande 19 grader ute, vi hyrde en bil och åkte på dagsutflykt till Lucca. Motorvägsomantik med Radio Nostalgia, nerdragna rutor, Take away-kaffe och ett Toscana som skiftade i orange.

Och det var utflyktsåret 2011.