Monthly Archives: september 2011

ROOF.


Karln är på möte och jag passar på att jobba undan lite under ett parasoll på Rinascentes tak. Fantastisk utsikt och fantastiskt dyrt kaffe. Men det är ju liksom lite så det ska va.

FRECCIAROSSA.

Godmorgon från tidiga morgontåget till Milano. Det är fredag, vi dricker cappuccino och har väskorna packade för en weekend i en annan stad. Ps.Ville gärna visa mitt nya datorfodral. Tycker nämligen hemskt mycket om det där lädret.

110929.

Fin röd cykel står parkerad utanför kontoret. Jag vill låna den, svänga förbi marknaden, hänga en påse bigarråer på styret och cykla längs floden en stund.

OF COURSE.

Pizza och rödvin på torget, såklart.

WHAT COLOR WAS THE SKY BILLIONS OF YEARS AGO?

Jag fick en fönsterplats, men läste inte så mycket. Åt mest gröna oliver och tittade på himlen. Kom fram till världens längsta kram, välfyllda vinglas och färska blommor. Här är det fortfarande högsommar och jag springer runt till butiker som har flyttat och stängt igen. Har tydligen varit borta ett tag.

LA MIA CITTÁ.

Jag har sagt hejdå till min stad på ett soligt Södermalm. De där ensamma kängorna tittade på mig och jag kände ett litet stygn av vemod. Sen tänkte jag att nu får du skärpa dig. Chianti Classico, kärleken och den Italienska hösten väntar.

I SMYG.

Vi har läst i smyg, ätit junk food deluxe och druckit några glas pirrigt bubbel. Jag tycker att ni ska köpa Plaza Interiörs knubbiga höstnummer där ni bland annat kan läsa om hemliga rum, vackra tavelväggar och tusen sjöar. Någonstans där i mitten hittar ni även min spaning om den trendängslige svenskens genvägar.

Jag ska läsa färdigt på planet och bläddra bland goda recept. Hoppas så himla mycket på fönsterplats.

TO DO LIST.

Laddar upp och skriver små listor över saker som jag liksom alltid lyckas spara till sista sekund. Typiskt onödigt beteende.

LIVET OCH MEDELHAVET.

I natt drömde jag om Italien. Imorgon åker jag tillbaka.

GIVE ME THAT SLOW KNOWING SMILE.

Sista helgen i Stockholm och jag har ätit middag med vänner jag saknat och långlunch med finaste bröder. Trängts på Kåken och dansat i ett Gubbrum. Suttit på en svart bänk med en svart korp i ett rött ljus på Beijing 8. Ätit dumplings med grönsaker och dumplings med choklad. Druckit eftermatenkaffe på Urban Deli och promenerat bort till Babylon för ett glas rött när luften blivit sval. Mött upp Kniven i vimlet på Götgatsbacken, applåderat gatumusikanterna vid Slussen och åkt vidare bort till Långholmen. Blivit misstagen för någon på Scenskolan i Göteborg, firat höst bland vackert upplysta björkar och tagit vägen hem över Västerbron.

I WANT TO KNOW YOUR FAVORITE COLOR AND THE NAME OF YOUR CHILDHOOD PET.

Torsdag. Grodan, Musslan, Kniven, Kåken. Jag hade nytt hår och ny halsduk men vinet smakade fortfarande sommar.

SILVER.

Vi har ätit inspirationsfrukost och smidigt silvriga planer. Kreatören syns inte på bild för hon är upptagen med att rita hundra tunna ringar. Nu åker jag och klipper mig (i alla fall lite grann).