Monthly Archives: maj 2011

SHORELINE.

Där stod jag och tänkte på dig. Tänkte på dig och på hallonglass.

ON A BOAT TO A SECRET PLACE.

En dag åkte vi ut på havet i jättesnabba gummibåtar. Flög som små vantar i vågorna, la ankare en bit utanför kusten och snorklade in mot land. Solade en stund på strandkanten, simmade tillbaka ut till båtarna och rundade ön med sikte på en hemlig restaurang i viken. Vi åt friterade bläckfiskar i miniatyr, tonfiskburgare på nyfiskad fisk och en paj med små bär jag glömt namnet på. De växte på ett träd ovanför våra huvuden och smakade som jordgubbe, rabarber och citron, på samma gång.

(Blev såklart helt kär i strandhunden under parasollet.)

THE TERRACE, THE WINE AND THE MUSLINGER.

På lördagkvällen lagade vi finmiddag hemma i villan. Fisk, skaldjur och svalkande vitt vin förstås. Lyxigt att vara på en Medelhavsö med ett gäng matglada Italienare. Åt bland annat den godaste pasta vongole jag ätit. Någonsin. Min danska vän säger förresten muslinger istället för musslor. Är inte det det gulligaste?

A GLASS OF WATER LONGING FOR THE OCEAN.

Som jag har längtat efter den här första salta kvällen vid havet.

CAN WE STAY HERE FOREVER?

Solen var på väg ner när vi körde på färjan. Vi drack en öl och satt på däck tills vinden blev kall någonstans där ute på Medelhavet. När vi kom fram till Elba var det mörkt. Krokiga vägar upp och krokiga vägar ner för att komma till den mest fantastiska restaurangen, mitt på stranden 10 små steg från där havet blir till skum som möter land. Lyktorna fladdrade på borden, strandkanten var svagt upplyst och vi beställde öns bästa fisk. Vi doppade fötterna i det ljumma saltvattnet och åt middag i flera timmar. Jag var barfota hela natten och tänkte att allt smakar bättre på Elba, allt liksom doftar starkare vid havet.

Det blev morgon igen och första dagen såg ut så här, ungefär.

ELBA.

Helgen ska tillbringas på någon sorts paradisö. Hav. Skaldjur. Åh! Här står jag med leopardtassar och världens märkligaste packning. Det blir så ibland.

Ps. Datorn hänger med.

PROTECT YOUR LARGEST ORGAN.

Jag trodde liksom alltid att de menade hjärtat, innan jag fick det hela förklarat.

BUT THE TURTLES WERE GONE.

Förra fredagen, när Becci var här, letade vi efter sköldpaddorna i den japanska rosenträdgården. Men de hade flyttat någon annanstans och jag undrar lite var de är och vad de gör.

NOT JUST A PRETTY FACE.

Korpen gav mig en fin och braig plånboksgrej i julklapp. Upptäckte just att den även är till för nycklar. Så fördelaktigt, tänkte jag och längtade lite extra efter kompis Korp.

WHILE LAUGHING UP A STORM.

Lunchpaus med Ros. Vi åt macka i skuggan och dog lite av skratt. Hon var värsta sommarfin. Det är nog för att vi hade skolavslutning för henne igår. Hon är en sommarflicka med sommarlov. Världens bästa känsla?

SALTY OLIVES & ORANGE DRINKS.

En sorts Italiensk rättighet, sådär en solig eftermiddag i maj.

CLASSIC.

Fick rosor och visste liksom inte riktigt var jag skulle göra av de där tulpanerna. Lösning: Rosorna på hedersplats i snyggvasen. Tulpanerna i diverse vinflaskor och glasburkar. En klassiker.