Monthly Archives: april 2011

MANGO LOVES JAMBO

Tur att jag har snälla kompisar som ger mig mangodrinkar med mandarin och svartpeppar när mannen i huset är i Prague. Hemskt trevlig middag på Osteria dell’olio övergick i någon sorts allsång (?) och dans, dans,dans.

KOMMER DU IHÅG.

När vi bråkade om vem som skulle släcka lampan och skrek så högt att vi började skratta.

När vi sov över i sommarrummet på landet och det flög in en fladdermus genom fönstret mitt i natten.

När jag började gråta för att du hade krympt min tröja och du gav mig en likadan på min födelsedag.

När vi hade efterfest med en flaska portvin och jag inte fick gå och lägga mig förrän du gett mig 10 låtar.

När du hade flyttat till Italien och jag skulle flytta efter.

29.04.11.

Vaknar.

I’M GONNA WRITE YOU A LETTER. I’M GONNA WRITE YOU A BOOK.

Det är något speciellt med att få brev. Riktiga brev. Särskilt när de innehåller små löften om magiska försommarkvällar.

WALK THIS WAY.

Tog morgonvarvet runt floden och undrade mest varför jag inte har någon hund. Varför har jag inte en svart hund med fluffig svans?

GOMORGON.

Den här bilden är det finaste.

A MORNING IN THE ATELIER.

Förväntningar, kreativitet, tusen nålar och te ur kopp med guldkant. Min fina vän ska gifta sig och jag är så glad att jag får vara en del av det. Kärlek är det bästa.

OLIVES, PESTO & SUN DRIED TOMATOES.

Mackor med alla favoritpålägg till lunch.

CALIFORNIA MAKI.

Strunta i disken. Vi går och köper sushi, sa han den hemkomna mannen. Sagt och gjort. Kändes fint att sitta nära och surpla miso. När vi vaknade i morse önskade jag att vi kunde äta pannkakor i sängen. Men det var onsdag och vi hade såna där viktiga saker att göra.

GET DRESSED.

Min nya klänning som jag sparar till en speciell kväll. Vet redan vilken.

SWEETS AND GOLDEN WHEELS.

Här har det varit påsklov, som ni förstår. Det finaste påsklovet med föräldrarna, som ni förstår. Jag har varit lycklig och mätt mest hela tiden. Armkrok med pappa över torgen och ständigt fnittrande med mamma. Långfrukost, långfika, långlunch, aperitivo och middag i den ljumma toskanska kvällen. Fredag, lördag och söndag. En kväll adopterade vi Rosen. Vi åt jättemånga efterrätter och drack Gin & tonics med sugrör (typ som att det var fanta) på pianobaren. Mamma och pappa mittemot och vi var som två femtonåriga systrar. Jag har fått en grön klänning av pappa och mamma har fyllt vårt tomma kylskåp med godsaker. Lägenhetens trasiga glödlampor är utbytta och en ny vacker vas står på hallbordet.  Igår reste de vidare. Mot kust, hav och högre luft. Där stod jag mitt i gatan och vinkade, full av tacksamhet för att mina föräldrar har de största hjärtan jag känner.

BUONA PASQUA.

Ta hand om varandra och gör något ni tycker om. Kärlek från Florens.