Monthly Archives: mars 2011

BENVENUTO IN ITALIA.

Vi är uppvärmda.

ON A THURSDAY.

Bra grej det här med att få finbesök en torsdag. Bästa piffet finns ju på marknaden.

PEPP.

Vissa tog flygbussen klockan 05.00 imorse för att åka till mig och Florens. Det är mina vänner det. Snygga och morgonpigga. Vilken lycka. Ska skynda mig att bädda soffor till sängar och lägga små chokladbitar på deras huvudkuddar.

SMILE.

Någon där uppe vill nog att jag ska dö stressdöden. Ny fin dator, som krånglar. Nytt braigt internet, som krånglar. Nytt bank-ID, som krånglar. Mail som försvinner, batterier som laddar ur. Ingen som förstår. Kör en klassiker, räknar till tio och tänker på skylten på Pelleborgs ytterdörr.

PEDRO.

Godmorgon från röda caféet med cappuccino i Almodóvarkopp. Har en del att göra, kommer nog att dricka två och hoppas i smyg på Allt om min mamma-motivet på nästa kopp.

MIDDLE EUROPEAN SUMMER TIME.

Är väldans exalterad här hemma ska ni veta. Installerar och grejar med min nya dator. Han talar snällt om för mig att vi befinner oss i Middle European Summer Time, han och jag. Tycker att det låter fantastiskt och inser att det här är början på en lång och fin vänskap.

WHERE I’LL BE.

När jag behöver 5.

INDEED.

Really pretty, indeed.

NO.3.

Klart jag hann med en tredje frukost med bror och liten C innan jag kastade mig iväg till flygplatsen. Sjönk ner i det där gråa skinnsätet och bara liksom frossade i svenska nyheter på planet till München. Jag och alla kostymklädda män med nyputsade skor och penna i bröstfickan. Landade i ett duggigt Florens och hamnade omedelbart på en trästol i ett Mexikanskt kök. Förvirrad. Den bästa mittemot. Lycklig. Idag skiner solen och jag väntar tålmodigt på att själen ska komma ikapp.

LUTHER AND I.

Jag och Luther äter en andra frukost och njuter av söderläge på altanen. Sneglar på väskan som snart ska packas och fick plötsligt en väldig separationsångest. Hinner vi med en tredje frukost?

GOT YOUR PICTURE ON MY WALL.

Söndagsstek och äppelcider. Plockgodis i silverskål och svt som ett vaggande lugn i bakgrunden. Herregud vad jag har saknat söndagmiddagarna med min familj.

Ps. Har rotat fram pappas gamla skärp och känner mig som en åttiotalscowboytjej. Gillar.

RISE AND SHINE.

En saga.