Monthly Archives: februari 2011

BEDTIME STORIES.

Söndagslektyr i sängen. Inte så konstigt att man vill stretcha helgen en aning.

EN ANNAN DAG.

Måndag morgon men helgen sitter kvar i håret. Du ritade en tatuering på min underarm i fredags. Den sitter också kvar. Kan man göra allt som man ska göra, men en annan dag?

SUNDAY FUNDAY?

Det är den regnigaste dagen på länge. Vi har vattenläcka och ett internet som ligger nere. Rörmokaren är ledig på söndagar och den byråkratiska kundtjänsten kan kanske lösa internetproblemetiken under morgondagen. Vi håller humöret uppe med färgglatt socker.

RED MOJITO.

Igår firades det fredag minsann. Rödvin och fantastiskt kött på Trattoria Sostanza, där ägaren själv serverar sina gäster och väggarna är täckta av fina tavlor och gamla vykort. Till efterrätt blev det magiska röda Mojitos på Art Bar. Där knåpar farbröderna ihop sina drinkar efter alla konstens regler. Det trollas med vackert skurna frukter och färska bär i skenet av levande ljus. Man får så mycket popcorn man vill och i bakgrunden spelas loungiga rockcovers. Jag gjorde mina sugrör till små kinapinnar och tänkte att man nog inte kunde ha det så mycket bättre.

LA TERRAZZA.

På Rinascentes tak serveras overpriced cappuccino av halvsnorkig personal. Men vad gör det när man kommer närmre himlen på en terrass som badar i sol? Det är fredag, fåglarna kvittar och jag går i högklackade skor.

10 OM MIG.

Jag föddes två månader för tidigt och blev en typisk vattuman

Jag använder ofta herrparfym, för det är himla härligt

Jag har 12 skruvar i benet efter en ridolycka

Jag är fortfarande svag för Lars Winnerbäck och kan varenda låt

Jag skulle kunna leva på hallon. Och avokado

Jag tittar ALDRIG på skräckfilm (varför vill man vara rädd?)

Jag tycker mycket om att laga mat, men kan verkligen inte baka

Jag är en olycksfågel som ”tappar” saker alldeles för ofta

Jag skriver jättemånga brev som jag liksom aldrig skickar

Jag älskar hästar (och hundar) och kallas ibland för Pony

KOLLEKTIVET.

Torsdag och blomstermarknad. Som vanligt. Jag hade svårt att motstå rosorna. Som vanligt. Satt och beundrade dem en stund på den där bänken innan jag gick hem. Det var eftermiddagssol och på teatern över gatan hade operasångarna genrep med öppna fönster. Just nu har vi mest myskväll här hemma i kollektivet. Min karl, min systerfru och jag.

ON A SCHOOL NIGHT.

Vi hade tjejkväll igår. Satt på varsin träpall, pratade om livet och blev lite högljudda.

ARNO & JAG.

Vi har en fin relation, Arno och jag. Vi ses och talas vid varje dag. Idag hade vi inspirationsmöte och jag bjöd på blåbär.

TEA TIME.

Te om du vill vakna, te om du vill somna, te som smakar kaffe och te som doftar ros. Det har öppnat ett nytt litet tehus på Via Romana. Jag tycker mycket om de där små glasproverna på väggen. Doftade på varenda en innan jag bestämde mig och gick därifrån med två sorter, snyggt paketerade i svarta blanka påsar. Kändes lyxigt.

SCANDINAVIAN.

När italienarna fortfarande knäpper dunjackan hela vägen upp kastar jag av mig kavajen med ett vårskrik och känner mig lite som när jag försökte vara cool i högstadiet.

FRIDAY BEFORE THIS.

Klänningen är såklart inte riktigt lika vit längre.  Men det var värt varenda sekund.