Category Archives: FINT.

A MORNING IN THE ATELIER.

Förväntningar, kreativitet, tusen nålar och te ur kopp med guldkant. Min fina vän ska gifta sig och jag är så glad att jag får vara en del av det. Kärlek är det bästa.

PINK IS PUNK.

På långfredagen får man sova hur länge man vill. Nyvaket upptäckte jag just att karln har åkt till Amsterdam. Glömt bort under natten. Känns sådär konstigt ni vet när det bara finns en tandborste i badrummet och kängor modell större saknas i hallen. Så ringer mamma och berättar att hon och pappa sov på en Österrikisk alptopp i natt. Att de övernattat  i Berlin igår och att de precis kör in i norra Italien. I eftermiddag parkerar de bilen i Florens, 230 mil från Stockholm och vi ska fira påsk tillsammans. Skyndar att boka bord på en uteservering till kvällen och skickar en rapport om strålande solsken. Dricker mitt morgonkaffe, bläddrar i min tidning och kan inte riktigt bärga mig.

SHE’S JUST A COSMIC GIRL.

Jamiroquai på Nelson Mandela-stadion en försommarkväll i Florens. Kall öl, salta popcorn och karln vid min sida. Hur beskriver man magin? From another galaxy? Jag vill va en cosmic girl.

PEPP.

Vissa tog flygbussen klockan 05.00 imorse för att åka till mig och Florens. Det är mina vänner det. Snygga och morgonpigga. Vilken lycka. Ska skynda mig att bädda soffor till sängar och lägga små chokladbitar på deras huvudkuddar.

PAWS.

Mamma har lagat middag till mig och jag har lagat middag till fyra gulliga hundar. Tripp, trapp, trull och en som är mindre än trull (eller tripp?).

LET’S STAY TOGETHER.

Härligaste och ärligaste minibröllopet firades med iskall champagne och stans bästa cheeseburgare. Till frukost. Nu är vi hemma och powernapar på brudparets begäran. Ikväll börjar festen.

DEN SOMMAREN.

Den sommaren gick jag fortfarande på journalisthögskolan och bodde tillsammans med min lillebror. Han var nyförälskad och på födelsedagen bakade hans flicka den finaste tårtan. Den sommaren gick vi på konserter i duggregnet och drack folköl på klipporna. Den sommaren bilade jag och min storebror till Öland och lyssnade på samma skiva i fem timmar. Den sommaren hade vi fortfarande riktiga sommarlov, såna som börjar på en iskall uteservering och varar till de sista kräftskivorna på landet. Den sommaren hade ingen riktigt tid att växa upp.

PIAZZA DELLA REPUBBLICA.

Jag tassar över Piazza Repubblica varje dag. Tittar man noga kanske jag är en av prickarna på någon av bänkarna (hoppas jag håller hand eller äter glass.) Det är som att hela livet händer på det där torget. Livet i miniatyr. Alla människor, deras livsöden och det historiska som liksom etsat sig fast på sliten fasad och nedgången kullersten. Hemskt vackert.

LIFE ON A STICK.

En stor portion pasta på torget, en macchiato i sorlet på Amerini, en puss av taxvalpen Rodrigo. Livet känns plötsligt rätt enkelt.

BEDTIME STORIES.

Söndagslektyr i sängen. Inte så konstigt att man vill stretcha helgen en aning.

OUT ON THE WEEKEND.

Livet har varit bra fint sen sist. Jag har firat födelsedagsbarnet i ny vit klänning och haft efterfest i Rosens rum, som är vårt vardagsrum. Druckit kaffe på bakgården av Mama’s Bakery och önskat mig en sån där fantastisk liten cupcake. Ätit sen lunch på Santo Spirito och blivit lycklig av en pizza som var ett hjärta. Promenerat Via Romana bort i vårsolen och hittat den finaste godisaffären. Träffat en collievalp i parken, velat ta med honom hem och knaprat konstiga karameller i vackra färger. Skrattat tills jag fått ont i magen, åkt till ett litet nöjesfält som var stängt och lurat med Florensfamiljen på mexikanskt. Tänt jätte många ljus, laddat med krigsfilm och tyckt att det är mysigt att vara en liten trio.

I MINIATYR.

När lillebror var här gjorde han fina ministolar av champagnekorkar, såna som pappa gjorde när vi var små. De står kvar på mitt skrivbord och istället för att skicka fakturor sitter jag och kommer på fantasikonversationer till fantasimänniskor i miniatyr. De sitter där på stolarna och fnittrar med varandra.